Diadeo
Zonnedauw 11
4635 BL Huijbergen
Tel 0164 643 226
Fax 0164 643 224
M 06 281 267 58
Mediators Federatie
Ruzie opent de dialoog

Diadeo buurtbemiddeling

Vandaag de dag kennen veel  mensen helaas hun buren niet meer of is de burenrelatie ernstig verstoord geraakt. Als er dan problemen zijn wordt de politie, verhuurder of de gemeente gebeld om het op te lossen. Vaak wordt vergeten dat het probleem een gevolg is en niet de oorzaak. De oorzaak is de verstoorde relatie waardoor buren elkaar niet normaal meer aanspreken.

Een klacht is ook te beschouwen als een handreiking, tip of mogelijkheid om te komen tot verbetering van de relatie met de buren. Niet het recht of de regels staan centraal maar het contact en de communicatie. Zicht op elkaars belangen, erkenning ervan en het bereiken van overeenstemming zijn dan de doelen.  

In het herstellen van de relatie kunnen buurtbemiddelingsprojecten een grote toegevoegde waarde hebben. Binnen een buurtbemiddelingsproject zijn vrijwilligers actief die in hun vrije tijd een training volgen en andere medebewoners van hun stad of gemeente helpen weer contact te krijgen met elkaar. Buurtbemiddeling bespaart kostbare uren en levert op de  lange termijn zelfredzaamheid en sociale cohesie op.

Wat kan Diadeo voor u betekenen?

Graag zetten wij een buurtbemiddelingsproject  voor u op en begeleiden wij  de coördinator.