Buurtbemiddelingsprojecten

Hoe fijn is het om goede buren te hebben. Waarmee je altijd een praatje kan maken, maar waarop je ook een beroep kan doen als de nood aan de man is.

Jammer genoeg komt het nogal eens voor dat de burenrelatie verstoord raakt en juist het omgekeerde gebeurt. Men ergert zich dan aan alles wat de buren doen en dit kan zelfs tot enorme boosheid leiden. Botsingen die er voor zorgen dat buren op zoek gaan naar instanties die het conflict dan voor hen op moeten lossen, zoals politie, woningcorporatie of gemeente. Maar daar ligt niet het antwoord waar iedereen beter van wordt. De oplossing ligt meestal in het veranderen van de manier waarop deze buren met elkaar praten. Om die te verbeteren hebben ze hulp nodig die ze kunnen krijgen via de inzet van buurtbemiddelaars. Getrainde vrijwilligers die de buren ondersteunen in het zoeken naar een gezamenlijke oplossing. Het voorkomt onnodige inzet van instanties en zorgt voor meer zelfredzaamheid van de buren.

Wilt u als gemeente of woningcorporatie u inwoners of huurders ondersteunen door middel van Buurtbemiddeling? Neem dan contact op met Diadeo mediation en advies. Als  bureau hebben we inmiddels 14 jaar ervaring in het opzetten en aansturen van buurtbemiddelingsprojecten in 7 gemeentes. Zie portfolio. 

Laten we stoppen met communiceren en een gesprek beginnen