Diadeo mediation

Een conflict kan iedereen overkomen. Vaak kunnen we ze zelf oplossen. Soms lukt dat niet, om wat voor reden ook. En wat dan? Het er maar bij laten zitten? Dat is meestal onbevredigend. Dan maar uitvechten voor de rechter? Dit kan lang duren en veel geld kosten. De uitkomst is bovendien onzeker. Er is altijd een winnaar, maar ook een verliezer. En daarna is de relatie tussen partijen vaak voorgoed beschadigd.

Er is een alternatief: Mediation

Bij een conflict bestaat er altijd een harde buitenkant, gevormd door de standpunten van de betrokken partijen, maar onder de oppervlakte gaat het om belangen van personen. Waarbij vaak ook emoties een belangrijke rol spelen. Bij nader inzien blijken die belangen vaak gezamenlijk en verenigbaar te zijn. Goede communicatie kan daarbij de weg vrijmaken voor probleemoplossend onderhandelen. Een mediator kan u hierbij helpen.

Voorbeeld: conflict tussen gemeente/burger, zakelijk conflict, familieconflict/echtscheiding, burenconflict.

Mediation zorgt voor een win-winsituatie, is snel, goedkoop, effectief, creatief en vertrouwelijk. Als MfN geregistreerd mediator werkt Diadeo volgens de MfN-reglementen en gedragsregels.

Wat kan Diadeo voor u betekenen?

Met onze deskundigheid kunnen wij u helpen uw conflict op te lossen via een snelle en efficiënte manier. We doen dit binnen maximaal vier à vijf gesprekken.

Wie gaat samenwonen of trouwen doet dit met de gedachte om voor altijd gelukkig samen te blijven. Helaas blijkt dat niet voor iedereen de werkelijkheid en komen mensen alsnog tot de conclusie dat het beter is om uit elkaar te gaan. Bij zo’n belangrijk besluit is het verstandig om dit samen en met een neutrale derde te bespreken, om alles zo goed mogelijk te regelen.

Zeker als er minderjarige kinderen bij de scheiding betrokken zijn is het heel belangrijk om een goed ouderschapsplan op te stellen. Als partners ga je uit elkaar en aan een apart leven beginnen, maar als ouders blijf je met elkaar door de kinderen verbonden. Daarbij is het voor de kinderen heel belangrijk dat zij dit ook zo ervaren.

Als u zich in deze situatie bevindt dan nodigen we u uit om contact met ons op te nemen. We begeleiden u dan met onze ervaring door dit lastige proces.

Er zijn twee belangrijke groepen in het leven waarin u geen of weinig keuze in hebt: familie en buren. Beide kunnen u veel plezier en steun geven. Maar als er wrijving ontstaat dan kan dit veel invloed op uw humeur of zelfs uw gezondheid hebben. Vaak berust een probleem met uw buren op een verkeerde manier van communiceren of op het heel anders beoordelen van een probleem. In zulke gevallen kan een goed gesprek wonderen doen. Graag helpen wij u daarbij.

Soms lijkt een hele wijk te bestaan uit conflicten. Buren leven langs elkaar heen en lijken alleen op zoek te zijn naar irritaties. Vaak is dit een signaal waaruit blijkt dat men de verbinding met elkaar is kwijtgeraakt. De behoefte van ieder mens is van nature om samen te leven, maar door omstandigheden kan dit gevoel verstoord raken. Een bemiddeling met de wijk waarin men samen op zoek gaat naar de behoefte aan verbinding en waar men elkaar kan versterken kan de start zijn van een nieuw begin.

Samen uit de knoop